Wat gebeurt er eigenlijk?

Social Impact Hub is geëvolueerd van een organisatie met losstaande projecten naar een gevestigd platform met drie distincte programmalijnen. Elk van deze lijnen kenmerkt zich door unieke doelstellingen,  medewerkers en partnerschappen. 

Maatschappelijk Delft

Door het bieden van ondersteuning op het gebied van organisatie en communicatie streven we ernaar het netwerk voor maatschappelijke initiatieven te versterken. Social Impact Hub faciliteert dit proces door het organiseren van maatschappelijke overleggen en informatieve sessies. 

Stadsverbinders

 Door hulpvragen van maatschappelijke organisaties te koppelen aan studenten, wordt een win-winsituatie gecreëerd waarbij de organisaties geholpen worden en studenten waardevolle ervaring opdoen en nieuwe mensen ontmoeten buiten hun gebruikelijke kring. 

Social Incubator

De Social Incubator fungeert als initiatievenfuik, waar ideeën bedacht door studenten worden omgezet in werkelijkheid. Social Impact Hub draagt de organisatie van deze projecten, waarbij studenten de werkzaamheden uitvoeren. 

Al 3 jaar is Social Impact Hub aan het uitbreiden van losstaande projecten tot een platform voor en kickstarter van nieuwe ideeën. Zo zorgen we voor een vruchtbare grond om projecten te realiseren. 

Zie hierboven een overzicht van alle huidige projecten, 
en hieronder een greep uit de voltooide plannen.

Wat is er al gedaan?


Hub Holland Hub

Created with Sketch.

Op vrijdag 16 november vond de eerste editie van het Hub Holland Hub evenement plaats. Waar alles in het teken stond van studenteninitiatieven. Met bijdrage van tientallen initiatieven, beleidsmakers, onderzoekers en "gewoon" enthousiastelingen uit het hele land hebben we een onwijs inspirerende dag neergezet. Een grootschalige denktank met veel verschillende perspectieven.

Lieve Mark

Created with Sketch.

Een initiatief van studenten uit Leiden, Delft en Utrecht - bijgestaan door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) - dat in najaar 2020 onder studenten in heel Nederland onderzoek heeft gedaan naar het welzijn, de behoeftes en de meningen van studenten tijdens de coronapandemie. Dit resulteerde in het Studenten Onderzoeken Samen (S.O.S.) rapport, met meer dan 7.500 respondenten. 

Gewoon Mensen

Created with Sketch.

Het doel: mensen die hulp aanbieden verbinden aan mensen die hulp nodig hebben. Wij kregen te horen dat de universiteiten dicht gingen, waardoor veel studenten thuis zouden zitten. Om niet stil te blijven maar te helpen waar nodig, is er een online formulier gemaakt waar medestudenten zich op konden aanmelden als ze een gewoon mens een handje wilde helpen in deze moeilijke tijd. Op een gegeven moment stonden er meer dan 40.000 gewone mensen klaar om te helpen en waren er al bijna 1.000 mensen geholpen door het doen van een boodschap, het uitlaten van de hond of het ophalen van medicijnen. 

Kansen met Janssen

Created with Sketch.

In samenwerking met de GGD Haaglanden is het gelukt Janssen vaccins naar Delft te halen zodat studenten die anders niet gevaccineerd zouden worden toch een eenmalige vaccinatie ontvingen. 

Delft De-Stress Festival

Created with Sketch.

Tijdens de coronapandemie was het zwoegen en ploeteren om zich voor te bereiden op de komende tentamens lastiger dan ooit. Studeren vanuit huis, digitale colleges, tentamens met proctoring, mondelingen achteraf… Gelukkig was er ditmaal een tegenhanger: Het Delft De-stress Festival! Na de tentamens werden vanuit clubs en verenigingen en zelfs de TU Delft verschillende livestreams uitgezonden zodat studenten na de zware tentamenperiode vanuit huis mee konden feesten.

Stichting Time Out

Created with Sketch.

Stichting Time Out is opgericht om met elkaar aan tafel te gaan om het te hebben over mentaal welzijn onder jongeren. Bij het Time Out Café (Mei, Oktober 2021) is meerdere malen gesproken met onder andere leden van het OMT, het RIVM, en de Tweede Kamer. Ook werd tijdens een interactieve voorstelling op creatieve wijze het publiek geconfronteerd met de problemen waar jongeren op dat moment tegenaan liepen. 

Op 15 november is er een nieuw evenement: De makers van SAFE SPACE bespreken ongefilterd, direct en humoristisch de zaken die er in jouw leven toe doen, met in deze nieuwe productie de focus op sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag. Dinsdag de 15e in het auditorium in de Aula in Delft!

Polderpraktijk

Created with Sketch.

 

Stel je hebt geen politicologie gestudeerd, bent niet goed op de hoogte van de wereld van studentenvertegenwoordiging en je zit niet bij een politieke jongerenpartij, maar hebt wel een goed idee of initiatief dat je wilt aankaarten. Waar begin je dan? 
Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn om niks te missen!

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp