Maatschappelijk DelftWat is het doel?
Het streven van Maatschappelijk Delft is om het netwerk voor maatschappelijke initiatieven helpen op te bouwen en te versterken. Er is een scala aan prachtige idee├źn en losstaande (sub)organisaties, die zich hard inzetten voor de stad en haar inwoners. Toch zien we vanuit Social Impact Hub dat er nog veel winst te behalen valt in onder andere de organisatie, effici├źntie, en communicatie van deze initiatieven. Daar komen wij graag in het spel!

Welke organisaties gaat het dan over?
Denk hierbij aan alle vormen van vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid. Van acties voor het helpen van kwetsbare ouderen tot goededoelencommissies die geld ophalen voor zaken in het buitenland. Wij willen dat de best practices van al deze groepen op een centraal punt beschikbaar komt en gedeeld wordt. Zo kunnen deze initiatiefnemers van elkaar leren en worden ze in de toekomst met meer daadkracht neergezet. Zeker omdat het vanuit studenten vaak draait om nieuwkomers die slechts een jaar aan een project zitten, is het belangrijk deze kennis onderling te delen!


Hoe gaat Social Impact Hub daarbij helpen?
Social Impact Hub organiseert maatschappelijke overleggen met verschillende studentinitiatieven. Met daarbij informatieavonden over diverse relevante thema's zullen professionals helpen met structurele verbetering in allerlei aspecten van de organisatie. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het maken van begrotingen, fondsaanvragen, pers- en publiciteitstrainingen.