Waarom?

Om studenten en inwoners uit Delft samen te brengen

Er is een groeiende vraag naar maatschappelijke betrokkenheid van iedereen. Studenten hebben vaak goede ideeën, vaardigheden en kennis om een steentje bij te dragen. Helaas ontbreekt er bij studenten vaak aan kennis, middelen en netwerk om dit succesvol te doen. Dit is precies de rol die Social Impact Hub vervult: het uitvoeren van diverse maatschappelijke initiatieven door een bekwaam studententeam. Dit resulteert enerzijds in meer sociale cohesie in Delft en anderzijds in meer maatschappelijke betrokkenheid onder studenten, omdat zij meer in aanraking komen met vrijwilligerswerk. Door deel te nemen aan onze projecten doen studenten waardevolle ervaring op en krijgen ze een dieper begrip van maatschappelijke vraagstukken.


Wat zijn onze doelstellingen?

Social Impact Hub heeft als doel om 

  • de participatie van studenten in onze maatschappij te vergroten 


  • de banden tussen verschillende groepen in de stad te versterken door samen te werken aan gemeenschappelijke doelen en projecten


  • te fungeren als een centraal punt voor studenten met maatschappelijke initiatieven, waar zij ondersteuning krijgen bij de uitvoering van hun projecten


  • studenten te enthousiasmeren voor het doen van maatschappelijk werk

Wie zijn wij?

Social Impact Hub is een stichting waar studenten werken aan de toekomst van morgen. Door het onderhouden van warm contact met de gemeente Delft en verschillende onderwijsinstellingen,
verkleinen wij de brug tussen de studenten en inwoners van Delft. Het team van Social Impact Hub bestaat uit studenten van verschillende (studie)achtergronden en leeftijden. Wat doen wij?

Social Impact Hub bestaat uit een bestuur en een bureau. Het bestuur is verantwoordelijk voor de organisatie van de stichting. Het bureau is opgedeeld in drie programmalijnen, elk gericht
op specifieke doelen en onderwerpen. Voor meer inzicht in de concrete projecten binnen deze programmalijnen, kijk vooral verder op de website!

"De oproep om kennis en ‘out of the box’ denken van studenten te benutten, steun ik van harte. Social Impact Hub is hier een goed voorbeeld van, omdat deze activiteiten bijdragen aan de verbinding tussen maatschappelijk ondernemende studenten, de stad en onderwijsinstellingen." 

 - Marja van Bijsterveld | Burgemeester Delft

Hoe bereiken wij onze doelen?

Netwerk

Dankzij ons voortdurend en warm contact met relevante partijen hebben we een sterk netwerk. Hierdoor zijn de lijnen tussen verschillende groepen uit Delft bij de projecten van Social Impact Hub kort.

Studentenkracht

Studenten binnen onze organisatie brengen reeds bestaande commissie-ervaring en relevante expertise met zich mee, en passen dit toe op de vraagstukken. Dit vormt de basis voor het succes van onze projecten. 

Ondersteuning

Door het actief begeleiden van projecten kunnen we helpen alle facetten van een initiatief op te laten bloeien: organisatiestructuur, sollicitaties, financiering, politieke contacten en meer. Zo is Social Impact Hub vruchtbare grond voor nieuwe maatschappelijke projecten. 

Benieuwd naar ons team?

Wij zijn een team bestaande uit studenten met diverse studieachtergronden en een passie voor maatschappij. Benieuwd wat Social Impact Hub voor jou kan betekenen? 

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp